Motor jogosítvány, ‘A’ kategóriák

Motorosiskolánk bármely motor jogosítvány kategória megszerzésében a segítségedre lesz, legyen az A, A2, A1, A1B vagy AM.

Iskolánk alapelve, hogy nálunk nem csak jogosítványhoz jutsz, hanem vezetni is megtanulsz.

A motoros gyakorlati oktatás iskolánknál a tanulók igényeihez, fizikai alkatához, illetve (amennyiben van ilyen) motoros előéletéhez igazítottan, tehát személyre szabottan történik.

  • A
  • A2
  • A1
  • A1B
  • AM
  • B
A kategória
A kategória
A 35 kW teljesítményt és a 0,16 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arányt meghaladó motorkerékpár. Az “A” kategóriába tartozó járművek csak “A” kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel vezethetők. A kategóriás jogosítvány megszerzésével kapcsolatos részletek és árak ide kattintva olvashatók.
A2 Kategória
A2 kategória
A legfeljebb 35 kW teljesítményű és 0,2 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arányt meg nem haladó motorkerékpár.
Az “A2” kategóriára érvényes vezetői engedéllyel vezethető még az “A1” alkategóriába tartozó motorkerékpár. A2 kategóriás jogosítvány megszerzésével kapcsolatos részletek és árak ide kattintva olvashatók.
A1 Kategória
A1 kategória
A legfeljebb 125 cm3 hengerűrtartalmat és a 11 kW-os teljesítményt meg nem haladó motorkerékpár. A1 kategóriás jogosítvány megszerzésével kapcsolatos részletek és árak ide kattintva olvashatók.
A1B Kategória
A1B kategória
Az A1B kategóriás jogosítvány már meglévő B kategóriás jogosítvánnyal rendelkezőknek. Legfeljebb 125 cm3 hengerűrtartalmat és a 11 kW-os teljesítményt meg nem haladó motorkerékpár vezethető vele. A1B kategóriás jogosítvány megszerzésével kapcsolatos részletek és árak ide kattintva olvashatók.
AM Kategória
AM kategória
Olyan két-, három- vagy négykerekű jármű, amelyet 50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú belső égésű motor vagy legfeljebb 4 kW teljesítményű egyéb motor hajt, tervezési végsebessége a 45 km/óránál nem nagyobb és saját tömege legfeljebb 350 kg. AM kategóriás jogosítvány megszerzésével kapcsolatos részletek és árak ide kattintva olvashatók.
B Kategória
B kategória
A 3500 kg-ot meg nem haladó megengedett legnagyobb össztömegű gépkocsit, amely vezetőn kívül legfeljebb nyolc utas szállítására tervezett és gyártott gépjármű, valamint az ilyen gépjárműből és a hozzá kapcsolt, a vonatkozó jogszabályban meghatározott pótkocsiból álló járműszerelvényt vezethetsz. B kategóriás jogosítvány megszerzésével kapcsolatos részletek és árak ide kattintva olvashatók.

Oktatási módszerünk

Ha valaki úgy dönt, hogy egyből a legnagyobb motor jogosítványt szeretné megszerezni, tehát az „A” kategória  a cél, ebben az esetben a motoros oktatás „lépcsőzetesen” történik.

Ennek az oktatási módszernek a lényege, hogy a motoros gyakorlati oktatás során első alkalommal egy kisebb, könnyebben kezelhető „A1” kategóriás 125 cm3-es motoron ismerkedhetsz a motorozás szépségeivel, ily módon hamarabb, csalódások nélkül sajátíthatod el a megfelelő járműkezelést.

Amikor a kisebb motorkerékpárt már biztonságosan „megülöd”, következik a nagyobb,  250 cm3-es, majd végül az „A”-kategóriás 600 cm3-es, amivel ezt követően a motorjogsi tanfolyam végéig gyakorolhatsz, illetve amellyel motoros vizsgát tehetsz.

Ennek a motoros oktatási módszernek az előnye nem csupán a gyorsabb fejlődésben, és a biztonságosabb gyakorlásban mutatkozik meg, hanem abban is, hogy így a motorjogosítvány megszerzése során lehetőséged nyílik több motorkerékpár kipróbálására.