Budapesten, Pest megyében és vidéken is jellemző, hogy a járműkezelés oktatása „B”-s autó kategóriában, de az „A” motoros kategóriákban is nem megfelelő rutinpályán történik, hanem egyéb, arra kevésbé alkalmas helyeken.

Parkolókban, elhagyatott ipari területeken, gyárudvarokon.

Sok helyen még szilárd burkolat sincs, így a tanulók nyelik a port, és az indulataikat. Mindezt azért, mert jónéhány autósiskola vezetője nem követeli meg az oktatóitól, hogy engedéllyel rendelkező kulturált tanpályán oktassák az alapokat. Mert az drága.

Ráadásul ezeken a helyeken gyakran semmilyen szociális helyiség nincs, ami időnként még több kényelmetlenséget okoz, hiszen a nebuló kénytelen visszatartani a szükségletét.

A XIV. kerületben, Zuglóban van egy tanpálya, mely a Kacsóh Pongrác út és a Szuglói körvasútsor kereszteződésében az M3-as felüljárója alatt található. Lehetőséget nyújt Neked autójogsi, és motorjogsi megszerzésére egyaránt.

Itt van Vezető Autós-Motoros Iskola gyakorlati helyszíne, a mi rutinpályánk, Európa egyetlen fedett tanpályája.

Ezen a tanpályán lesz lehetőséged minden szükséges feladatot biztonságosan gyakorolni, melyek felkészítenek a forgalmi vezetésre, s persze a vizsgára is.

Autó jogosítvány esetében: kuplungkezelési alapok, kormány, fék, gáz megfelelő használata, orral, tolatva, párhuzamos, 45 és 90 fokos szögben történő parkolás, emelkedőn való elindulás kézifékkel és anélkül, szlalom, intenzív gyorsítás, fékezés stb.

Természetesen motor jogosítvány esetében is, a szükséges feladatokat kellemes környezetben biztonságosan gyakorolhatod, így a motorjogsi megszerzésének minden pillanatát élvezni fogod.

A gyakorlópályához tartozó helyiségben tiszta wc-t, kávé-, üdítő- és csokiautomatát is találsz. Ha elfáradtál, szusszannál egyet príma lehetőséget nyújt erre a tanpályához tartozó épület.

Gyakorolni félig fedél alatt tudsz, mivel a pálya az M3-as autópálya alatt van, így akár nyári nagy melegben is árnyékos, hűvösebb helyen sajátíthatod el az alapokat, akár motor jogosítvány, akár autó jogosítvány megszerzését tervezed.

Czebe Tamás, iskolavezeő